Prima promoție Pistol Fundamentals

Sâmbătă, 13 August 2022, în cadrul poligonului de trageri cu arme letale Explozia Center din Botoșani, am avut onoarea și bucuria de a susține prima ediție a cursului de tragere cu pistolul (Bazele Tirului cu Pistolul/Pistol Fundamentals) susținut și prezentat de instructorii Explozia Center. Scopul cursului constă în crearea unei baze solide de cunoștințe și aptitudini care să permită cursanților să folosească un pistol în condiții de siguranța atât pentru ei cât și pentru cei din jur, după deviza Sigma Defense School: „You are responsible for your life!” .

Desfășurat de-a lungul a 6 ore, celor 9 cursanți li s-au prezentat în prima fază noțiunile teoretice ale tragerii cu pistolul, printre care: avantajele unei poziții corporale adecvate, poziția mâinilor pe armă, importanța unei prize corecte și alte tehnici și informații utile în tirul cu pistolul.

După prezentarea noțiunilor teoretice a urmat partea practică ce a constat în sesiuni de tragere cu pistolul încărcat cu 3 până la 9 cartușe.

După fiecare sesiune de tir, instructorii poligonului Explozia Center au analizat rezultatele fiecărui cursant și au oferit sfaturi și sugestii pentru îmbunătățirea performanțelor.

Tot în cadrul părții practice, cursanții au asistat la un curs introductiv de prim ajutor în cadrul căruia s-a simulat un incident ce a implicat arme de foc și a avut ca rezultat o victimă cu multiple plăgi împușcate, scopul fiind prezentarea tehnicilor de salvare ce pot fi aplicate până la sosirea personalului medical specializat.

După prezentarea tehnicilor de prim ajutor a urmat o prezentare de ustensile si echipament medical modern,  special pentru uzul în teren. Acestea s-au evidențiat prin ușurința cu care poate fi folosite și aplicate chiar propriei persoane, fără necesitatea unei alte persoane pentru a-l aplica.

La finalul cursului participanții au servit o binemeritată masă gătită la ceaun urmată de decernarea diplomelor onorifice de participare la cursul de tragere cu pistolul.