Antrenament pistol marca „Team Instructor Padre”

Întrebare: 

Ce au în comun 2 suceveni, doi danezi, un clujean și un botoșănean?

Răspuns: 

Un antrenament de tragere cu pistolul marca Team Instructor Padre!

Sâmbătă, 20 August 2022, în poligonul Explozia Center 4 a fost organizat un antrenament de tragere cu pistolul coordonat și supravegheat de instructorul Dănuț Agavriloaei, cunoscut mai bine de către cursanții Explozia Center ca și Instructor Padre.

În cadrul antrenamentului au fost folosite pentru tragere pistoale CZ P10C, pistoale CZ P09 și pistoale Glock 17 Gen. 3. Fiecare participant a avut la dispoziție câte 200 de cartușe care au fost folosite în exercițiile care au fost efectuate în cadrul celor 4 ore de antrenament.

La antrenament au participat 6 cursanți și a fost susținut în sistem bilingv română/engleză, 2 dintre cursanți fiind veniți din Danemarca.
De asemenea, este demn de menționat că unul dintre participanți a venit special pentru acest antrenament de la Cluj.

Exercițiile efectuate în cadrul acestei sesiuni de antrenament de tragere cu pistolul au avut elemente din cursurile de Basic Pistol și Advanced Pistol organizate de Team Instructor Padre și au fost gândite atât pentru îmbunătățirea timpilor de reacție ai trăgătorilor cât și a acurateței tragerii.

Astfel, au avut loc trageri cu pistolul de la distanțe variabile, angajare de ținte multiple, reîncărcare rapidă, rezolvare de incidente în timpul tragerii plus o serie de alte exerciții care au testat gradul de îndemânare al trăgătorilor și capacitatea acestora de răspuns în condiții de stress cauzate de limitele de timp impuse pentru efectuarea tragerii.

Pe tot parcursul acestei sesiuni de antrenament, Instructor Padre a oferit trăgătorilor sfaturi, sugestii și încurajări menite să crească încrederea trăgătorilor și să le ofere informațiile necesare pentru îmbunătățirea performanțelor personale în tragerea cu pistolul.

Sesiunea de antrenament s-a încheiat, în deja tradiționalul stil Explozia Center, cu o masă copioasă pe care, la sfârșitul celor 4 ore de tragere cu pistolul, cursanții au savurat-o cu plăcere.

Cursurile Team Instructor Padre

Modul antrenament basic pistol

Prezentare și pregătire echipament Prezentarea echipamentului și modul de utilizare corectă a acestuia. Prezentare armă Cunoasterea și funcționalitatea armei folosite în cadrul cursului, piese componente,

Vezi detalii »

Modul Advanced pistol

Verificarea armei/Predarea armei Conștientizarea faptului că arma trebuie să fie tot timpul fără cartuș pe țeavă, până în momentul în care ești sigur că vrei

Vezi detalii »

Modul dinamic pistol

Tranziția armei și tragere mână dominantă/slabă Trecerea armei de pe o mână pe alta și crearea abilității de a fi active în funcție de scenariile

Vezi detalii »