Inițiere în tirul sportiv PPC/WA 1500

Prezentare Tir Sportiv

Vino să afli cum sunt creați campionii

Unde: Poligonul Explozia Center, loc. Huțani, jud. Botoșani
Când: Sâmbătă, 19 Nov. 2022, ora 10:00
Vârsta minimă: 18 ani
Taxă participare: 300 lei (numerar sau card)
Activități: prezentare probă PPC și tras 50 de cartușe
Pentru detalii: 0758.140.340
Instructor: Dănuț Agavriloaei (aka Padre)

În data de 19 Noiembrie 2022, poligonul Explozia Center va găzdui întâlnirea de prezentare a Clubului Sportiv Exploziatorii și prezentarea probelor specifice tirului sportiv ce vor putea fi practicate în cadrul clubului, respectiv tir sportiv în regim de PPC (Pistol Precision Competition) și IDPA (International Defensive Pistol Association).

Proba PPC este reglementată la nivel mondial de către organizația WA 1500, care stabileste toate regulile și formatele competiției în toate statele participante, care în momentul de față sunt în numar de 31, acestă probă câștigând o popularitate sporită în S.U.A, Suedia, Germania, Canada și Norvegia. În România, proba PPC a fost adoptată de către F.R.T.S. (Federația Română de Tir Sportiv) în cadrul probelor campionatului național de tir, acțiune ce a determinat creșterea popularității PPC-ului și în țara noastră.

Programată pentru data de Sâmbătă, 19 Nov. 2022, la ora 10:00, prezentarea va debuta cu detalierea probei PPC WA 1500 – 48 de focuri, aceasta fiind și clasificarea cea mai mică în funcție de numarul de focuri, celelalte 2 probe fiind PPC WA 1500 – 60 de focuri și PPC WA 1500 – 150 de focuri.

O a doua clasificare a probei PPC este cea după tipul de armă folosit, în cazul nostru fiind vorba despre clasificare S.S.A. (Semi-Automat Standard Pistol), ce presupune folosirea de arme de serie mare ce nu suferit modificări ulterioare procesului de fabricație (arme stock).

Etapele evenimentului

Evenimentul va debuta cu prezentarea teoretică a probelor, un scurt istoric al PPC-ului iar apoi acțiunea se va muta în poligonul de tragere unde vei experimenta pe viu proba PPC având la dispoziție 50 de cartușe pe care le vei trage respectând regulile de concurs, unica excepție fiind faptul că probele nu se vor desfășura cu limită de timp.

La finalul evenimentului vei putea porni pe drumul către glorie și titlul de campion prin legitimarea ca membru al Clubului Sportiv Exploziatorii și începerea antrenamentelor.

Condiții de participare

Pentru a participa la acest eveniment va trebui să îndepliniți următoarele condiții: